-DET GÆLDER OM AT NYDE...




torsdag den 30. juni 2011

Prøvebillede-hækleri…

Nøglesnor2Jeg har hæklet en nøglesnor til en kollega, som manglede et sted til sine nøgler, når hun købte ind. Jeg måtte selv bestemme farverne - bare de var friske!

Nøglesnor

 

 

 

 

 

 

Nøglesnor1

 

Og det blev de så! Jeg havde hurtigt idé’en, og efterhånden som det gik fremad, kom jeg til at tænke på det prøvebillede, der tit var på fjernsynsskærmen, da jeg var barn. Det blev vist, når der ikke var flere udsendelser på TV… Kan du huske det? Prøvebilledet så cirka sådan her ud:

 

 

Prøvebillede

Vidste du i øvrigt, at det blev designet af en dansker ved navn Finn Hendil i 1966? -Og at det i dag bruges i næsten uændret form over hele verden? Virkelig fascinerende!

Hvis du har lyst til at læse en lille bitte smule mere om min barndoms prøvebillede - der med røde, blå og grønne blinkende, mikroskopiske felter kunne skabe de smalle, sort-hvide, lodrette striber på prøvebilledet - så prøv engang at kigge med HER.

Jeg kan huske fascinationen af at sidde med næsen trykket HELT flad mod skærmen og iagttage felterne, som skiftede lysstyrke i forhold til hinanden og derved kunne frembringe ALLE regnbuens farver… Det var bare vildt, og det kildede, når den statiske elektricitet fik mit hår til at klistre sig fast på skærmen. Behøver jeg fortælle, at min fascination af fjernsyn, radioer og andre elektroninske dimser - både udvendig OG indvendig – blev støttet af min far, der var radiomekaniker i flyvevåbnet???

Nå, det var langt, jeg kom omkring på grund af en stump nøglesnor, men se lige HER, hvad hvad det en google-søgning påordet “prøvebillede” afslører: Prøvebilledet har givet inspiration til ure, tæpper, dørmåtter, puder og kunstværker…

Farvespillet er fascinerende – og på et ubevidst plan, var jeg vist også kommet til at trække lidt på det gammelkendte mix af knaldfarver sat sammen med sorte og hvide striber i forskellige bredder.

Jeg synes selv, at resultatet blev godt… Måske man skulle lade sig inspirere af en bestemt farveskala ind imellem, og se, om idé’en holder, når den bliver overført til garn…

HOV… Det HAR jeg jo faktisk allerede prøvet, da jeg farvede og hæklede først Malthe's og senere Maja's barnevognstæppe.

Værs’go… Snup idé’en!

 

mandag den 27. juni 2011

Jeg er gået i hundene!

Holly 14 dageTja, om jeg er gået i hundene, eller om jeg bare er nyforelsket, kan være svært at bedømme… Begge dele er med til at gøre, at man mister fodfæstet for en tid, og ind imellem lige får brug for hjælp til at se tingene fornuftigt an. Kan du selv huske, hvordan det føles at være rigtig nyforelsket? Tankerne vender konstant tilbage til den, man er forelsket i, og man kigger billeder af denne mest fantastiske skabning på Jorden igen og igen... Fornuften er vredet om til ukendelighed og alt er bare definitivt fantastisk!

Sovende Holly 14 dageSådan føles det at have mødt hende her: Holly med den bløde pels, den kære mule, den lyserøde snude og de dejlige og kære kaldelyde. Sådan her så hun ud, da hun var 14 dage gammel – dvs. for en uge siden - og endnu ikke havde fået øjne.

Jeg tæller ned til lørdag… Så mødes vi igen!

lørdag den 25. juni 2011

Knald på!

Le Freak

Her til aften havde hele familien fornøjelsen af at opleve Le Freak gi’ den gas på Hjultorvet i Viborg. Energien strømmede direkte ud over publikum, så det var lige til at blive glad i låget af! Sådan har vi oplevet dem før, men denne gang havde vores drenge på hhv. 10, 13 og 16 også rigtig meget fornøjelse af at opleve disse energibundter for fuld udblæsning.

RumhjelmDa vi gik derfra, summede ørene endnu og vi følte allesammen, at vi gik rundt og smilede og snakkede med hver vores rumhjelm på hovedet som en anden Tin Tin… Men det var det hele værd! Drengene var HELT oppe at køre over bandet, som er i stand til at piske en rigtig god feststemning op i løbet af meget kort tid. Som en af dem sagde (læs: råbte ud gennem sin rumhjelm):

“Det var tydeligt, at de var vilde med deres arbejde!”

-Og det må jeg give ham ret i: Ingen, der hader deres arbejde, kan sætte meget gang i en fest imens de er på job…

--------------------------------

Le Freak er bare ét af mange gode arrangementer i forbindelse med Hærvejsugen i Viborg. Du kan finde hele programmet HER.

Nu vil jeg putte mine slidte ører op på hovedpuden og ligge og falde i søvn til tonerne af et godt, gammelt hit, som Le Freak præsenterede i aften. Det summer nemlig stadig i mit hovede…

Godnat i Blogland !

 

onsdag den 15. juni 2011

Hængebryster…

HængebrysterHængebryster2 

“Har du flere bryster til salg?”

    …stod der i en chatbesked i bunden af min skærm i aftes. Det var Onkel Anne, der spurgte. Hun har købt et par før. De var til at sætte i håret.

- Og ja, det havde jeg da! Jeg havde et par liggende parat lige til at blive smidt i postkassen. Det har jeg som regel.

Anne skulle bruge brysterne til noget sjovt… Til at sende til en blogger, der vist havde et eller andet med bryster… Mon ikke vi kan se noget om det inde på hendes blog indenfor den nærmeste fremtid?!

Jeg viste hende et par bryster, som jeg hæklede til at binde på min søsters pusletaske engang. “Hængebryster” er de kommet til at hedde ;o) Dem faldt hun for! Du kan se dem HER.

Så nu er der et par bløde, uldne bryster på vej i postkassen med retning mod Onkel Anne. Måske skal de lige nuldres i form, når de kommer frem, men så er de til gengæld også så gode som nye igen!

Jeg glæder mig til at se, hvad det er, hun har gang i…

Hvis du er blevet nysgerrig efter, hvad det er med mig og mine “Bare Bryster” og “Hængebryster”, kan du læse nogle af de ældre indlæg HER.

"Bare Bryster" og “Hængebryster” hækler jeg for at bringe glæde og smil med ind i kampen mod brystkræft. ...Lige netop i Kræftens Bekæmpelse's ånd. Når jeg har solgt tre par, ryger pengene direkte til Kræftens Bekæmpelse, som et ydmygt ekstra tilskud til deres forskning indenfor brystkræft !

Prisen for alle bryster er 50,- kr. plus 10,- kr., hvis de skal sendes.

 

 

søndag den 12. juni 2011

Lillebælts-hækleri

 

Lillebæltsarmbånd Turen var lang – rigtig dejlig lang… Selskabet var hyggeligt og musikken god.

I bunden af bilen mellem mine fødder stod min lille kasse med garn og da vi nåede Lillebæltsbroen anden gang, var jeg i gang med at hækle et armbånd i en dejlig krads, grøn farve, der kunne lyse lidt op i det triste, grå regnvejr. Jeg fik hæklet et par forskellige armbånd på turen, men jeg er blevet helt pjattet med det grønne, som nu er kommet til at hedde “Lillebæltsarmbåndet”. Derfor er det det, I skal se…

Lillebæltsarmbånd i "kassen"Lillebæltsarmbånd / dnåbmrastlæbelliL

Og hvordan får man nu lige stillet sig an, så det bliver muligt at se knappen også? Den er nøje udvalgt fra min lille bitte pose med særlige knapper, der skal bruges til noget godt. Og det blev så altså her!

Hav en fornøjelig, grøn pinsedag!

lørdag den 11. juni 2011

Lykken er…

En lille håndfuld Holly

“Lykken er en lille, varm hundehvalp!”

…sagde min gamle læge engang til mig, da han så, at jeg havde taget et boligmagasin med ind i hans konsultation. Jeg var helt væk i nogle meget pæne (men for ham at se ret uinteressante og døde…)ting… Han mente, at han havde fundet de vises sten her i livet… Og ved du hvad? Det havde han faktisk også!

Jeg kan høre hans ord give genlyd gang på gang, for han havde jo fuldstændig ret! Jeg var bare på et lidt andet sted i livet, da min interesse faldt på indretning, og hans faldt på små, hjælpeløse hvalpe.LisBeth & Holly

Nu er jeg endelig kommet dertil, hvor jeg har tid og overskud til at lade benene feje væk under mig! Nu bliver det snart virkelighed, og jeg glæder mig usigeligt til at dele livet med både børn og hund…

I aftes var vi på barselsvisit hos 6 små, dejlige, bløde vidundere og deres mor. De var 4 dage gamle og ikke til at stå for! Måske er det hende her, der skal bo hos os – og måske skal hun hedde Holly…

torsdag den 9. juni 2011

“1 – 2 – 3 – HYG!”

Nøje, hvor skal alting godtnok gå hurtigt nogle gange! Også det hyggelige! Planlagt, klappet og parat: “1 – 2 – 3 – HYG!”

…Og det gjorde jeg så til blogtræffet her i Viborg i søndags! Lige præcist på Viborg’s nye café & madhus, “For enden af gaden” mellem kl. 12.00 og 14.50!

Det var super hyggeligt at sidde og snakke, grine, hækle, spise og udveksle blog-erfaringer med ikke mindre end 10 dejlige, åbne og meget “levende” blog-kvinder! Bare ærgerligt, at blive nødt til at bryde op som den første, fordi der skulle hygges videre et andet sted.

Godt, at jeg er forfærdelig god til at hygge mig; jeg kan sagtens klare det, også selv om tidsplanen er stram og så absolut skal holdes!

Blog-træf-kurv ;o)Sådan her så min kurv ud lige inden afgang hjemmefra. De aller vigtigste ting var pakket:

  • En værtinde-potteplante til Mette b, som havde sørget for bord til os og været hende, der trak i trådene.
  • En kasse med lidt forskellig uldgarn, hæklenåle osv.
  • Og så naturligvis min pung, så jeg kunne købe mig et dejligt måltid mad.

Det var ganske vist et lidt sammenpresset program, men det var “nydning” hele vejen igennem, og det eneste, jeg glemte var at tage billeder undervejs, så her får I lov at kigge lidt på en collage, jeg har sammensat af billeder lånt rundt omkring hos nogle af de mange dejlige bloggere:

Mette, Anne, Connie, Mejse, Rakel,

Karen, Margith, Natanja, Marianne og Mie!

Blogtræf Viborg 5. juni 2011

Tak for en fantastisk dejlig dag!

søndag den 5. juni 2011

Sommer ved Limfjorden

Vi var inviteret til Salling i det dejlige sommervejr, og tog turen derop fra Viborg til Hvalpsund og med færgen over til Sundsøre. Bare for at få oplevelsen af sommerferie… For det er lige, hvad det er for mig! Jeg har sejlet på Limfjorden i rigtig mange sommerferier i min barndom - altså i sejlbåd, ikke færge…

Jeg elsker lyset over vandet og synet af bredderne, lystbådehavnene og livet på strandene. Bøjerne i vandet, arbejdet inde på molen og alle dem, der går og spiser is. Færgen, der lægger til og dønningerne efter bådene. Børnene, der går og samler krabber eller leger på legpladsen.Første RIGTIGE sommerdag 040611

Solen skinnede hele dagen og var med til at give os den dejligste sommerdag, vi kunne tænke os…

Hurra for Limfjorden!

fredag den 3. juni 2011

Fødselsdagsforberedelser i sofaen…

Olivenfarvet armbånd

 

Morgenen startede hyggeligt i sofaen sammen med Tobias, der krøb sammen under tæppet for at få varmen. Han havde taget sig et laaaaangt morgenbad i baljen, og var først stået op af badet, da vandet var blevet koldt…

 

Nå, men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, så han blev “rullepølset” i tæppet og udstyret med controlleren til en Playstation med et sjovt spil. Så sad vi sammen der i sofaerne og hyggede os. Jeg fik drukket alt for meget kaffe og hæklet og syet et armbånd, der kan passe til min olivenfarvede bluse, som jeg vil tage på til 8-års hundefødselsdag senere i dag… Fint skal det være ;o)

 

Hav en rigtig dejlig dag

i Blogland og omegn……...

onsdag den 1. juni 2011

Hunde-makro-navne-perspektiv…

Sådan ser det ud, når man kommer til at tage et makro-billede af en meget venlig og meget nysgerrig Shar Pei…Shar Pei meget, meget tæt på linsen ;o)

Vores projekt “Vi skal have hund” rykker lige så langsomt – og pusseløjerligt nok også lynhurtigt – meget tættere på. Lyder det lidt underligt? Det føles også lidt vildt! I løbet af 2 ½ uge er vores interesseområde skrumpet ind fra at hedde “Hund” til specifikt at hedde “Shar Pei-hvalp fra lige nøjagtig dén hanhund og dén tæve fra lige nøjagtig disse opdrættere”… Det er temmelig meget makroperspektiv, faktisk!!!

-Og vores søgen efter det helt rigtige navn til vores kommende 4-benede baby-vidunder har grebet om sig; mangen en Facebook-ven har givet sit besyv med, og det skorter ikke på underholdende forslag… I statuslinien skrev jeg dette for lidt over et døgn siden:

“Leder efter et godt hundenavn - ved endnu ikke, om vi skal have en han eller en tæve. Blot, at den bliver født om en 10 dages tid... Gode idé'er modtages med kyshånd!”

I flæng kommer her nogle af de opfinsomme hilsener:

  • HMMM -BØF?
  • Kald den "kom her" eller "nej" eller "hund".... Det kommer du til at sige en del alligevel...;-)
  • Treo, synes jeg er et morsomt navn...
  • Hvad med 'Atju' eller 'Victor Borge'. Det kunne jo også være 'Hr/Fru. Hansen' eller 'Volmer'. Hvis alt andet glipper, så brug det der står på stamtavlen ˚͜˚
  • Vores gravhund skulle hedde noget med D, så opdrætter var så imødekommende at kalde ham DelBonzoGaribaldi, se det er et navn der vil noget.
  • Fister....
  • Den skal naturligvis opkaldes efter kongen..... ELVIS. Vinder man så noget ???....
  • Da jeg fik kat for 2 år siden, kæmpede jeg en brav kamp for at den skulle hedde "Vovse". Børnene nedlagde harmdirrende veto, og vi endte med at enes om "Muffin". Hvad med at kalde den nye hund for "Misser"?
  • Herovre hedder alle hundene vist nok Messi - efter FC Barcalonas stjernefodboldspiller. Hvad med Pedro - efter en af de gode spillere?
  • Så foreslår jeg Bertram !
  • Jeg foreslår Barndog, man kan så stave det som man vil, men sammensat af barn og dog :)
  • Kino lyder lidt asiatisk? Eller måske Peanut, den er jo lille, gylden, lækker og uimodståelig når I får den hjem? -Begge kan bruges til både han og hun! Og har man først fået én, så får man lyst til mange flere! Griner... det kommer sikkert også til at passe!
  • ....mere mht. Peanut, har nemlig lige spist en: Den ser grov ud og lidt rynken udenpå, men helt anderledes fin, glat og blød indeni!
  • Sådan en kan kun hedde Heidi... Ikke mange hunde hedder dette smukke navn..
  • Mit svar til tråden om Peanut: Peanut... Tja, tankevækkende! Men jeg kommer til at tænke på, at Shar Pei'erne var udrydningstruet engang i det gamle Kina, hvor der var hungersnød... De blev spist! Lidt ligesom peanuts, tror jeg...

Det her er altså virkelig sjovt!

-Så har du også en god idé,

så kom frisk og skriv en kommentar!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...